Átgondolva ~ Hatodik rész

Átgondolva ~ Hatodik rész

Ahogy abbahagyta a sírást, újra erőt vett magán, és kiment a fülkéből, hogy megmossa az arcát, majd táskájából előszedte a sminkkészletét, hogy kicsit rendbe hozza magát. Ahogy a panda szemeket kijavította, máris emberibb lett a kinézete, így már visszamehetett a többiekhez. Kilépve az ajtón egyből a kivetítőre pillantott, épp a legjobb rock előadókat mutatták be, majd színpadra hívtak egy együttest, akiket a lány nem ismert. Célba vette az asztalukat, ahol már öt szobrocska várta az est végét, vagy legalább azt, hogy még pár csatlakozzon hozzájuk.
Úgy tűnt, a többiek nem igazán hiányolták. Zayn és Perrie egymást etették valamilyen tésztával, Sophia Liammel sugdolózott, a Little Mix lánykái a rocker srácokat bámulták, Louis pedig komoly, eszmei beszélgetést folytatott Niallel arról, hogy az ír fiú elhagyta a szerencséjét, hisz nagyon peches, ha a csajokról van szó. Harry pedig… Egyszerűen csak a telefonját nyomkodta. Mikor Nadi elhaladt mellette, látta, hogy épp üzenetet írt valakinek, de azt nem látta, sőt nem is akarta, hogy kinek ír.  Nem foglalkozott vele, csak nyugodtan leült a helyére, majd kortyolgatni kezdte a borát, amit még korábban töltött magának. Az este ezután gyorsan telt. Kiosztottak pár díjat, majd fellépett az Icona Pop a legújabb számukkal, az Emergency-vel ami utána újabb szobrocskák találtak gazdájukra, majd pedig hatalmas bulit csapott a Fall Out Boy csapata az Uma Thurman című dalukkal, de a Hős 6-os kedvelőit sem hagyták szomorkodni, hisz csak nekik próbáltak kedvezni az Immortals-szal. Legutoljára pedig a legelismerőbb kategóriát hagyták, amit Naya konferált fel.
– Hölgyeim, és Uraim, elérkeztünk az utolsó díjazottakhoz. A leginspirálóbb, és legsegítőkészebb énekeseket, bandákat is megajándékozzuk egy szobrocskával. Higgyék el nekem, igazán megérdemlik az elismerést. Mindkét nyertesünk sokat tett a rajongóikért, kölcsönösen támogatták egymást a nehéz helyzetekben. Egyszerűen hihetetlen. Mind a hazai, mind pedig nemzetközi kategóriában egy-egy énekesnő nyerte meg a díjat. Mindketten nagyon figyelnek a rajongóikra, dalszövegeikkel és twitter kiírásaikkal próbálják segíteni a fiatalokat, hogy észrevegyék az élet szép dolgait.
– Sajnos az egyik nyertesünk ma nem tudott részt venni ezen a gálán, de a szobrocskát már útnak indítottuk, reméljük, minél hamarabb elér hozzá. Ezúton is szeretnénk az énekesnőnek mielőbbi gyógyulást kívánni, hisz most egy hosszabb kórházban töltött időszak után otthon lábadozik.
– Jessie J, a huszonhét éves énekesnő támogatja rajongóit. Komoly támaszt nyújt a betegségekkel küzdő személyeknek, valamint az LMBT szövetség tagjai számára is. Jessienek fiatal kora óta gondok voltak a szívével, így az alkohol és a cigaretta közelébe se mehetett, valamint felvállalta biszexualitását. Ezen kívül még koncerteken is megmutatta, hogy mennyire odaadó, hisz miután eltörte lábát, nem hagyta cserben rajongóit, folytatta a turnézást. Az énekesnői és dalszövegírói karrier nem volt elég számára, mentorként is kipróbálta magát a The Voice című tehetségkutató műsorban, ahol több feltörekvő énekesnek is támaszt nyújtott, ám két széria után úgy döntött, hogy abbahagyja, amit meg is érthetünk. Ekkortájt írta életrajzi könyvének befejező fejezeteit, amellyel betekintést nyerhetünk korábbi életébe. 2013 számára a jótékonykodás éve lehetett, ugyanis részt vett a Red Nose Day kampányban, valamint megvált összes hajától, amit később rákos gyermekek számára ajánlott fel, hisz az énekesnő fürtjeiből parókát készítettek. Az énekesnő twitter profilján sem szokott tétlenkedni, és bár szinte senkit sem követ be, mégis nagyon gyakran beszél a rajongóival, kérdéseikre, tweetjeikre rendszeresen válaszol. Gratulálunk Jessie, emberségből jeles! – fejezte be Rivera kisasszony, és átadta a szót Darrennek, aki a másik díjazottról mesélt.  
– Az másik díjazottunk gyermekszínészként kezdte pályafutását, még 2002-ben, a Barney és barátai című sorozatban. Ezután több kisebb-nagyobb szerepe is volt, ám az igazi áttörést a Rocktábor című film jelentette számára, ahol a Jonas Brothers nevű híres bandával szerepelt. Ekkortájt kapta meg első lemezszerződését a Hollywood Recordsnál. Ez után már nem volt megállás, a karrierje csak úgy ívelt felfelé. Bár művészként remekül teljesített, a magánélete nem volt a legfényesebb, ám a nehéz időszak alatt végig támogatta őt egy szerető család, valamint a rajongói, így sikerült túltennie a démonjain. Dokumentumfilmet készítettek vele Maradj erős címmel, melyben őszintén beszél korábbi éveiről, valamint egy könyvet is írt, hogy ezzel segítse a fiatalokat. Később, édesapja halála után létrehozta a Lovato Kezelési Ösztöndíjat, mellyel a mentálisan beteg emberek kezelési költségeit vállalja át, hisz gyakori, hogy a horribilis összegeket képtelenek a betegségben szenvedők kifizetni.
– A temérdek dolog közül kiemeltük azokat, amik szerintünk a legfontosabbak, de Demi kisasszony egyéb apróságokkal is próbál kedveskedni rajongóinak. Volt, hogy több mint tíz órát töltött egy találkozón, hogy minden lovatic közös fotóval, és dedikált kártyával térhessen haza, valamint ha a rajongók órák hosszat várnak rá, gyakran küld nekik egy kis ellátmányt, például pár doboz pizzát, ásványvizet, vagy épp forralt bort. Összességében, szerintünk jobban megérdemli a díjat, mint bárki más, és köszönjük az elmúlt évek során nyújtott kiemelkedő munkáját. Reméljük, a továbbiakban is ennyire sikeres évek várnak rád, és még utoljára hadd köszönjem meg a Gleeben nyújtott szereplésedet. Egy élmény volt veled együtt dolgozni. Kérlek Demi gyere fel a színpadra, hogy átadhassuk a díjadat – fejezte be ezzel, az énekesnő pedig el is indult, álló vastaps kíséretében. Naya és Darren boldogan ölelte magához az aprócska lányt, majd átadták neki is a szobrot, és magára hagyták. Pár percig csak állt a színpadon, és törölgette a meghatódottság könnyeit, amiktől alig jutott szóhoz.
– Hú, te jó ég! Azt se tudom, hol kezdjem – szipogott. – Nagyon köszönöm mindenkinek, csodálatos, hogy ezt a díjat nekem szavazták meg. Először is nagyon hálás vagyok a családomnak, a szerelmemnek, Wilmernek, valamint a rajongóimnak. Köszönöm mind azt a szeretetet és támogatást, amivel elárasztotok. Mindig mellettem álltatok, és ezzel hatalmas erőt adtatok, és adtok nekem minden egyes nap. Még egyszer nagyon köszönöm, szeretlek titeket! – fejezte be, majd a magasba emelte a díjat, hogy mindenki láthassa.
Demi volt az első, aki hátra fele ment, és nem jött vissza a többiek közé. Valószínűleg nem azért döntött így, mert féltette a díjat, sokkal inkább mert egyedül, vagy valaki mással akart örülni kicsit. Ahogy ő eltűnt a Glees színészek mentek vissza a színpadra, ám immáron kártyácskák nélkül, ami azt jelentette, hogy eléggé közeledtek a végéhez.
– Hölgyeim és Uraim, most következzék és az est utolsó fellépője, Ed Sheeran. A fiatal énekes felkeresett minket nemrég, és megkérte a szervezőket, hogy az asztalok ne legyenek túl közel egymáshoz, hisz szeretne boldog párokat látni éneklés közben.
– Boldog táncoló párokat – folytatta Darren. – Kérem a férfiakat, hogy ragadják meg kiszemeltjük, szerelmük, jegyesük vagy épp feleségük kezét, és lejtsenek egy romantikus táncot. Úgy gondoljuk, ez méltó befejezése lenne a rendezvénynek. Köszönjük, a fellépőinknek, hogy ilyen színvonalas műsorral örvendeztettek meg minket, és köszönjük Önöknek, hogy eljöttek a mai rendezvényünkre.
Ed fel is ment a színpadra egy gitárral, és a mikrofon előtt várt egy picit, majd hatalmas vigyorral az arcán szétnézett. Nem csoda, hisz még el se kezdett énekelni, de már többen felálltak, hogy ők biza táncolnak majd. Liam és Sophia, valamint Zayn és Perrie is felálltak, és várták a kezdést. Nadi egy pillanatra Harryre nézett, aki Niallel susmorgott valamiről. Tudta, hogy nem fogja felkérni.
– Hazz, ha nem leszel olyan tökös, hogy táncolni hívd, akkor nekem kell megtennem – jegyezte meg halkan az ír fiú, mire a másik az asztal alatt bokán rúgta.
– Nem volt elég a csoki, amit a hajadba kaptál, kell mellé a bor is? – nézett barátjára dühösen, ám igazán megrémült, mikor a szőke felállt, és elindult az egyetlen lány felé, aki fontos volt számára. A göndör sietősen pattant fel a helyéről, és úgy indult meg Nadi felé, mintha puskából lőtték volna ki, de egy lépés után meg is torpant, mikor az ír származású bandatag megállt Jade előtt, és felkérte a lányt táncolni.
– Bocsi, de nem szeretek táncolni – koptatta le egyszerűen a fiút, majd visszafordult a desszertjéhez, hisz azt jobb társaságnak gondolta.
– Mázlid, hogy a Habos lánnyal ellenben Jade ennyire szereti a csokis dolgokat – jegyezte meg Perrie, mire mind nevetni kezdtek, hangosabban, mint kellett volna.
– Örülök, hogy ilyen jó a hangulat egyes asztaloknál – szólt bele a mikrofonba Ed. – Viszont elég ciki itt állni, és arra várni, hogy végre megtaláljátok egymást. Harry kérd már fel az asszonyt, valaki pedig szánja már meg Niallt, hisz nagyon táncolni akar!
– Ó, ne már – nyögött fel szégyellősen, hisz a vörös fiúnak köszönhetően úgy háromszáz szempár szegeződött rájuk. Szerencséjére valaki meghallotta azt a gyors imát, amit Nadi elhadart magában, ugyanis megjelent a korábbi szőke fonatos lány, mire Niall hátrált két lépést, biztos, ami biztos alapon.
– Nyugi! Se borom, se sütim, nem támadok – mosolygott barátságosan az ír fiúra, aki végül megnyugodott és magához húzta a lányt. Ezután Harry is összeszedte magát, majd szerelme mellé lépett.
– Baba, táncolnál velem? – kérdezte, és bár bátortalanul, ám de kezet nyújtott a lánynak, aki azt lehajtott fejjel elfogadta, majd felállt, és követte Harryt, aki kicsit arrébb vezette az asztaloktól, csak hogy kényelmesen elférjenek.
– Úgy látom, aki akart, az talált is magának párt. Lehetőleg ne nagyon tapossátok meg a másikat, és érezzétek jól magatokat. A két Rómeónak pedig üzenem, hogy lógnak nekem egy-egy korsó sörrel. Na de csapjunk is bele a lecsóba, mert egyesek lassan állva elalszanak. Hát hajrá! – kiáltott, majd gitározni, és énekelni kezdett, mire minden pár táncolni kezdett, egyedül Harryék nem.
Csak álltak a sötétben egymással szemben, és a már jól ismert, rongyosra hallgatott Thinking Out Loud sorait hallgatták. Aztán Nadi egy lépést előre lépett, és kezeit a fiú vállaira helyezte, majd lassú ringásba kezdett. Nehezen, de a fiú is feleszmélt, majd átkarolta a lány derekát, és átvette tőle a vezetést, közben pedig azon morfondírozott, hogy is kezdjen bele mondandójába. A másfél perce tartó kínos csöndet végül a gyengébbik fél törte meg.
– Ne haragudj! – suttogta, ahogy felnézett párjára.
Ugyanis sikerült az ide-oda lépegetés közben rátaposnia a fiú lábára… Még hozzá egymás után kétszer is.
– Semmi gond, tisztában voltam a képességeiddel, mikor felkértelek, hisz sokszor táncoltunk már – nevetett fel halkan, ám aztán elkomorodott kicsit. – És amúgy is én tartozom bocsánatkéréssel. Hülye voltam, és tényleg nem foglalkoztam veled eleget. Nem töltöttem veled annyi időt, amennyit megérdemelsz. Megígértem, hogy támogatni foglak úgy, ahogy te engem, de már azt se tudom, hogy állsz az álmaiddal. Azt mondtam mindig segítek majd, és mindent megteszek, hogy összejöjjön a cukrászda, ennek ellenére vagy fél éve nem beszéltünk róla. Pedig tudom, hogy dolgozol a témán, tudom, hogy mennyire fontos számodra.
– Hatalmas idióta vagy, ez már biztos – bólogatott egyetértően. – De így szeretlek, Makim. Örülök, hogy ennyire szereted a munkádat, és én sosem szerettelek volna visszafogni, viszont tényleg jó lenne, ha többet lehetnénk együtt. Nem lehetünk úgy együtt, hogy sosem látjuk egymást.
– Tudom, igazad van. Már a veszekedés után tudtam, hogy egy barom vagyok, és hogy végig neked volt igazad. Másnap, mármint a vita után beszéltem a többiekkel, és kértem egy szabad hetet. Ha szeretnéd, akkor elmegyünk kettesben valami nyugis helyre, távol a munkától, és pihenünk kicsit. Mindketten megérdemeljük szerintem. Megváltozok, csak kérlek, adj még egy esélyt.
– Na és hová viszel nyaralni? – kíváncsiskodott a lány, bár nem is izgatta annyira a helyszín.
– Horvátországra vagy Hollandiára gondoltam, de nem döntöttem, mert nélküled nem akartam. Úgy voltam vele, hogy majd közösen megszervezzük, már ha hajlandó vagy eljönni velem – felelte, aminek Nadi igazán örült.
A lány úgy jött el a díjátadóra, hogy ha Harry is vágyik rá, akkor ad neki, vagyis sokkal inkább kettejüknek egy esélyt. Egy esélyt arra, hogy megbeszéljenek mindent, egy esélyt, hogy mindketten változzanak, egy esélyt, hogy újra az a pár legyenek, akik még egy éve voltak. Harry pedig azzal, hogy nem döntött a lány nélkül már ki is érdemelt egy hatalmas piros pontot.
– Kicsit elegem van már a folytonos esőzésből, magas páratartalomból és abból a reggelenkénti ködrétegből, amit már szinte késsel lehet vágni. Menjünk az Adriára, ott jó meleg a víz, és ha jó helyet találunk, akkor talán nem is lesznek sokan a parton. Keressünk egy kisebb városkát valahol Split és Makarska között.
– Szóval irány a forró tengerpart, én benne vagyok. Ha szerencsénk van, akkor holnap elintézünk mindent, és este már utazhatunk is – agyalt.
– Kár hogy a kedvenc ruháimat elvittem a lakásról – jegyezte meg halkan, mikor maga elé képzelte a ruhatárát és azt, amit vinni szeretne magával.
– Majd reggel lefoglalok mindent, aztán elviszlek Liamék lakására. Soph biztos örömmel segít neked csomagolni.
– Mert nem Liam helyén alszok majd ma is?
– Hát reméltem, hogy haza jössz – felelte kissé szomorkásan, hisz tényleg vágyott már arra, hogy gondjaikat kettesben, nyugodt körülmények közt beszélhessék meg.
– Ne szomorkodj ennyire, mert a végén megsajnállak – kacagott fel halkan.
– Akár a depressziót is eljátszom, csak gyere haza végre. Hiányzol Baba! – mondta ki nagy nehezen.
– Te is nekem, Maki. Szerinted van még valami jó szám Ed tarsolyában, vagy lassan elenged minket? – kérdezte, mikor már vagy tíz perce lépkedtek össze-vissza, a vörös hajú srác pedig már a harmadik szám végét énekelte.
– Remélem, hogy van, mert így a közeledben maradhatok még. Bár az ágyunkban fekve tényleg jobb lenne – morfondírozott a göndör, mire a lány finoman, de hasba vágta.
– Az csak egy dolog, hogy visszaköltözök a lakásba, de egy szóval se mondtam, hogy vissza is fogadlak az ágyunkba. Tudod Sophiát már megszoktam, lehet, hogy hozom majd magammal.
– Baba, ne légy már gonosz! Nagyobb vagyok, a hideg éjszakákon jobban melegítelek – húzta közelebb magához a lányt, majd látva, hogy a kamerák épp nem veszik kettejüket, belecsókolt a lány nyakába  – És én amúgy is tudom már, hogy miket szeretsz. Könnyebb visszafogadni, mint mást keresni helyettem. Ez jó érv mellettem.
– Talán… Majd még átgondolom – válaszolt a lány, bár ezzel csak a Makiját akarta ugratni. Akik ismerték őket, azoknak csak rájuk kellett nézni, hogy tudták, a szerelmesek között máris minden a legnagyobb rendben volt.
Újra annak a szerelmes párnak tűntek, akik régen is voltak. Boldogan bújtak a másikhoz, és végigringatóztak még egy számot, mire végre Ed úgy döntött, hogy elég lesz.
– Köszönöm mindenkinek az estét, remekül éreztem magam! Sajnálom, hogy ez a rengeteg gyönyörű hölgy nem velem lassúzott, de még így is kicsit a sajátomnak is éreztem mindegy egyes táncot, hisz én adhattam az aláfestő zenét. Istenem, de szépen fogalmaztam meg – nevetett magán a vörös hajú. – A szervezőktől megkaptam a nemes feladatot, hogy az estét én zárjam le, és irányítsak át mindenkit a másik terembe, szóval a bulizni vágyókat szeretettel várjuk az épület bal szárnyában. Mr. Styles, így az utolsó szó jogával élve intek hozzád pár sort még. Remélem, hogy hálád örökké üldöz majd, amiért nekem köszönhetően újra összejöttél az asszonnyal, viszont ha még egyszer a fellépésem alatt neki merészelsz esni, esküszöm, abbahagyom az éneklést, és hozzád vágok egy doboz óvszert. Mindenkinek további szép estét!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy nyomot hagysz magad után!